Aktiemarknaden

If you lose patience you lose the battle.

S&P 500.

Posted by hkanw på 17 april, 2012


Hela uppgången från 1155 till 1425, dvs 270 punkter skulle jag vilja kalla för en sekundärvåg. Den är då i sin tur uppdelad i 5 undervågor, de tertiära vågorna, som är de vågor som bygger upp sekundärtrenden.

Jag menar att den här sekundärvågen är komplett vid ca 1425 och att den första tertiära nedgångsvågen är början på en ny sekundärvåg, en våg som åtminstone borde vara en korrektionsvåg på HELA den föregående nedgången, OM det inte är så att också den PRIMÄRA vågsekvensen är komplett, men det behöver man inte ens spekulera i vid det här stadiet.

Stämmer mina iakttagelser så har vi en första tertiär nedgång, vare sig det är ett A, eller en 1:a, från ca 1425 till 1358 där den är komplett och övergår då i en motsatt rörelse i nästa tertiärvåg, den här gången åt motsatt håll i en rekyl på den första nedgången, således en upprekyl.

Om då första nedgången är 67 punkter så är 0, 618 av detta ca 41 vilket skulle ge ett objektiv på ca 1399. En annan tänkbar nivå är 50% vilket skulle ge ca 33 = 1391.

Huvudsaken är ju egentligen att den pågående tertiära uppgången inte bildar en ny topp, högre än föregående, utan tvärtom, bildar en lägre topp, vilket bekräftar bilden och antagandet om att sekundärtrenden nu är nedåtriktad.

Vi har redan bekräftelse i ett ganska snävt tilltaget MA-par 10/20 vilket dock fungerat ganska bra för sekundärtrenden hittills.

Det som är litet märkligt och förvirrande är att Omx ser inte riktigt likadant ut. Går dessutom litet före S&P. Men om man ska välja det index som har störst inflytande på utvecklingen så faller mitt val utan tvekan på S&P.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: